Bakkerij Wouters in 60 seconden – Een blik op hoe jouw dagelijks brood ambachtelijk wordt gebakken.

Wouters Brood & Patisserie – Lekkers voor elke dag

Vanuit onze moderne & ambachtelijke bakkerij in Kalmthout zijn we elke dag in de weer om zo’n breed mogelijk assortiment brood en patisserie te bakken. Absolute kwaliteit handhaven is hierbij onze prioriteit. Naast 14 bakkerswinkels, verspreid over de provincie Antwerpen, beleveren wij elke dag verschillende ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen en andere B2B-contacten in de regio.

We blijven trouw aan ambachtelijke karakter en streven ernaar om jullie dagelijks te voorzien van ons lekkers. Daarom draait onze bakkerij het hele jaar door op volle toeren, 7 dagen op 7.

1884

Kees Buyens start een kleine bakkerij in Nieuwmoer-Kalmthout.

Zonen Leon & Gust en kleinzoon Hugo nemen de bakkerij op hun beurt over en bouwen ze verder uit.

2001

Bert Wouters, al 8 jaar in dienst bij Bakkerij Buyens, wordt in april 2001 een evenwaardig partner. Bakkerij Buyens – Wouters is geboren.

2005

Chris Wouters, broer van Bert, stapt mee in de zaak. Bert staat in voor de productie & Chris neemt de administratie voor zijn rekening.

2007

Door de sterke groei wordt de beslissing genomen om een splinternieuwe bakkerij te bouwen op Industrieterrein De Bosduin te Kalmthout.

In dit jaar gaat ook de nieuwe winkel in Wuustwezel open.

2008

In september wordt de nieuwe bakkerij in gebruik genomen: “Wouters Brood & Patisserie” is geboren.

In de nieuwe bakkerij kunnen producten nu grootschalig en op ambachtelijke wijze gemaakt worden.

Wouters Brood & Patisserie is klaar voor de toekomst!

2009

De winkel te Nieuwmoer wordt in een nieuw jasje gestoken.

2010

De winkel in Kalmthout verhuist naar een nieuwe locatie, met een feestelijk opening in juli.

In december openen zelfstandige uitbaters “Wouters Brood & Patisserie” in Merksem. Later keert het filiaal terug in eigen beheer.

2011

In mei 2011 zijn we genomineerd voor de “Bakery Management Award 2011”. Deze award stimuleert Vlaamse bakkers om innovatief te ondernemen en verkoopsgericht te denken.

In juli opent er een  “Wouters Brood & Patisserie” in Putte-Kapellen.

2014

Begin april opent ook “Wouters Brood & Patisserie” de deuren in Mariaburg.

2015

In oktober behalen we het ACS-certificaat. ACS staat voor “Autocontrolesysteem”. De focus ligt vooral op hygiëne, HACCP en traceerbaarheid.

Later in het najaar wordt de winkel in Brasschaat overgenomen door Tony & Sonja. Zij nemen een frisse geslaagde start.

2017

Op 17 oktober 2017 gaat de volgende vestiging open in Shopping Grand Bazar Antwerpen:  Wouters Taste Away. Je kan er kiezen uit heerlijk vers belegde broodjes, panini’s, warme dranken, frisdranken en veel ander lekkers.

Nog in 2017, meerbepaald op 10 november, gaat de nieuwe winkel in Edegem open. Kijk voor meer foto’s via onze nieuwspagina.

 

2019

Op 22 mei 2019 komen de eerste klanten langs in het nieuwste filiaal in St-Job-in-‘t Goor!

Ondertussen krijgt de winkel in Gooreind een make-over.

2021

Na 70 jaar laat bakkerij Gryp zijn zaak over. Het pand ondergaat enkele verfraaiingswerken en opent op 13 januari de deuren. De pop-up in Stabroek vormen we om tot een gloednieuwe winkel, met een vernieuw(en)d concept op de oude locatie.

2021 is ook het jaar waarin de digitale transformatie van Bakkerij Wouters een paar graden straffer wordt gedraaid. Met een webshop en een digitale spaarkaart kiezen we volop voor snelle en veilige service enerzijds en een loyaliteitsprogramma voor trouwe klanten anderzijds.

Nog in 2021 openen we een nieuw filiaal, deze keer in Schelle. Ons 14de al!

 

 

Voedselveiligheid – Ons dagelijks brood

Iedere dag zetten al onze medewerkers zich in om de voedselveiligheid te respecteren. Naast een jaarlijkse audit, wordt er door onze eigen kwaliteitsverantwoordelijke dagelijks toegezien op de productie. Productiemedewerkers worden op regelmatige basis bijgeschoold. Daarbovenop worden maandelijks een aantal producten geanalyseerd door een erkend labo. Zo stellen we alles in het werk om onze producten voedselveilig en kwaliteitsvol voor u te bereiden